Filozófiánk

A Sportvonal Egyesület a természetvédelmi területhez tartozó Fehér kövek alatti területen helyezkedik el, a sümegi várral azonos magasságban, így csodálatos panorámát biztosít a barokk kisvárosra és annak építészeti nevezetességeire.

A fiatalok körében nagy hangsúlyt helyezünk a testmozgásra, az egészséges életmódra való figyelemfelhívásra, a sport megszerettetésére.

A felnőttek számára a Sportvonal Egyesület szolgáltatásaival egy olyan lehetőséget szeretnénk nyújtani, ahol tagjaink és vendégeink egy csodálatos környezetben sportolhatnak és egyúttal élhetnek közösségi életet, a fogyasztás kényszere nélkül tölthetik kellemesen szabadidejüket kiemelten színvonalas miliőben.

Az Egyesület célja a sport és egyéb utazás, képességfejlesztés, testedzés, felüdülés biztosítása, az ilyen igények felkeltése, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás és a közösségi élet kibontakoztatása szociális és kulturális tevékenységén keresztül. Az Egyesület gondoskodik tagjainak rendszeres sportolásáról, elősegíti a működési területén az oktatási intézmények tanulóinak, továbbá a lakosság testnevelési és sporttevékenységét.

Gyermek és ifjúkorúak egészséges életmódra nevelése, számukra rendszeres, élményszerű programok biztosítása.

Felnőtt lakosság szabadidő-sportolási lehetőségeinek megteremtése, fejlesztése, foglalkozások, programok szervezése, lebonyolítása.

Lakosság helyes táplálkozásra nevelése, figyelemfelhívás.

Utánpótlás neveléssel, edzések biztosításával, sportolók versenyeztetésével, versenyek rendezésével, lebonyolításával, oktatásával, fejlesztésével.

Az Egyesület Közhasznú céljainak megvalósítása érdekében együttműködik más civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, ezek társulásaival, intézményeivel, egyéb közigazgatási szervekkel, vállalkozókkal, egyéb érdek-képviseleti szervekkel, képzési intézményekkel.

Az Egyesület tevékenységének népszerűsítése, egységes arculatának megteremtése, kommunikáció.

Az Egyesület által tervezett vagy előkészítésre megvalósításra kerülő rendezvények, képzések, fejlesztések, közösségi programok, illetve a megvalósításban résztvevő partnerek és az Egyesület tagjainak, munkatársainak, önkénteseinek képzése.

Helyi és térségi jellegű közösségépítő, fejlesztő tevékenység végzése.

Környezetvédelmi nevelés biztosítása, környezetvédelemmel kapcsolatos tanfolyamok, táborok, rendezvények szervezése és lebonyolítása.

Saját erőből, vagy más szervezetekkel közösen: erdőtakarítás, kapcsolattartás az erdészettel, felkérésre adott erdőterületek folyamatos tisztítása, karbantartása, pihenőhelyek létrehozása, és szelektív hulladékgyűjtés.

Szemléletformáló programok minden korosztály számára, képzések.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük